ЗА НАС

Нурофен: атакува източника на болката и действа право в целта.

Хубаво е да се знае, че каквато и болка да изпитвате - вие или детето ви, Ибупрофен е на разположение и със сигурност ще я успокои.

От главоболие до болки в кръста, признаци на простуда, зъбобол и висока температура, тук ще намерите информация, която да ви позволи да направите своя избор кой продукт с Ибупрофен е най-подходящ за вас.

Полезните статии в Nurofen.com ви дават повече яснота за болките, за това как действа всеки продукт Нурофен и как да го използвате за най-добри резултати.

Зад успеха на Нурофен стоят над 30 години научни изследвания и развой на дейност.[ReckittBenckiser, RB,] Ние сме експерти в борбата с болката и сме тук за да ви помагаме.

Епохално откритие

Искорията започва от откриването на ибупрофен, активното вещество на Нурофен.

Всичко се случва през 60-те години на ХХ век, когато трима специалисти, водени от д-р Адамс от Boots Pharmaceuticals в Лондон, си поставят за цел да разработят болкоуспокояващо средство, което да се понася по-добре от ацетилсалициловата киселина – основното болкоуспокояващо средство по онова време.

Те изобретили нещо далеч по-добро. Ибупрофен успявал да намали болката и възпаленията при широк спектър състояния не по-зле от ацетисалициловата киселина и с по-малко нежелани реакции.[Moore 2013, Moore2003] Това дава на лекарите от целия свят алтернатива, която е наистина много полезна.

Ибупрофен

През 1969 г. ибупрофен за пръв път е предложен на обществеността, но само по лекарско предписание. Едва през 1983 г. е пуснат без лекарско предписание под наименованието Нурофен и бързо печели обществено признание като много ефикасно болкоуспокояващо средство за ежедневна употреба.

Повече време за забавления. По-малко време в болки

През 1998 г. се разработва болкоуспокояващо средство на основата на ибупрофен за бебета и деца. Пуснато под наименованието Нурофен за деца, то бързо облекчава болките и високата температура при бебетата още от тримесечна възраст. Сега много български майки се доверяват на Нурофен за деца, когато децата им имат болки и висока температура.

Историята продължава

Също както при създаването на ибупрофен, продължава да се работи за предлагане на нови начини за борба с болката. Това намира израз във все по-разширяващата се гама на продуктите Нурофен, като напр. Нурофен СтопКолд и разработка на лекарствени форми с ибупрофен, които се усвояват до два пъти по-бързо от обикновения Нурофен, като Нурофен Експрес.

Тези постоянни иновации превръщат Нурофен в едно от водещите болкоуспокояващи средства.

[Библиография]

1) Reckitt Benckiser. Application to the medicines committee, Medsafe, New Zealand for reclassification of a medicine proposal for reclassification of ibuprofen 400 mg in divided preparations with a recommended dose of 400 mg and a maximum total daily dose of 1200 mg from prescription medicine to pharmacy only medicine Available at: www.medsafe.govt.nz/downloads/mcc35Ibuprofen400mg.pdf Accessed 28 August 2014.

2) RB. RB History. Available at: http://www.rb.com/rb-worldwide/rb-history. Accessed 28 August 2014.

3) Moore N. Forty years of ibuprofen use. Int J Clin Pract Suppl. 2003;(135):28-31.

4) Moore RA, Derry C. Efficacy of OTC analgesics. Int J Clin Pract Suppl. 2013;67(178):21-5.

 

Преди употреба прочетете внимателно листовката и информацията на опаковката. Лекарствата от гамата Нурофен съдържат Ибупрофен. Търсете съвет от своя лекар или от фармацевт.