Преминете към съдържанието

Полезни съвети

Научете повече за различните видове болка и как да се справите тях

Изберете
Болки в гърба
Освободете се от болката в кръста
Страдате ли от болки в кръста? Ако болката в кръста Ви пречи да се радвате на живота и да вършите работата си така, както трябва, не сте самият себе си, заради този проблем. Болките в кръста са често срещан проблем.Симптомите могат да варират от лека до внезапна болка, спазми в кръста или мускулите от средата на гърба. При повечето хора болките в кръста са предимно временни. Ако подходите към тях така, както е необходимо, вероятно ще се почувствате по-добре след няколко дни. За дa се възстановите, представяме Ви информация относно често срещаните причини за болка в кръста, какво можете да направите за лечението й и съвети за предотвратяване увреждането на кръста.
Настинка и грип
Превенция и лечение на настинкa и грип през зимата
През последните месеци на годината със студения въздух настъпва и сезонът на настинка и грип. В тази статия представяме някои подходи, които можете да следвате, за да поддържате добро здравословно състояние както на Вас, така и на Вашето семейство през тези студени зимни месеци.
Болки в гърба
Упражнения при болки в гърба
Когато имате болки в долната част на гърба, обикновени дейности като изкачване на стълби или носене на чанти за пазаруване могат да бъдат истинско предизвикателство. Често силната болка може да Ви попречи да се наслаждавате на ежедневните си дейности, но упражненията са един от най-добрите начини за борба с болките в гърба. Въпреки че бихте предпочели да си почивате, имайте предвид, че редовните упражнения могат да укрепят мускулите на гърба и корема. Тези мускули помагат за опора на гръбначния стълб и поддържането им във форма може да помогне за намаляване на болката в гърба. Леките упражнения са добър начин за укрепване и тонизиране на мускулите и могат да намалят риска от повторна поява на болка, тъй като намаляват вероятността за нараняване. Упражненията водят до освобождаване на ендорфини, които блокират предаването на болезнени сигнали към мозъка и осигуряват на тялото облекчаване на болката по естествен път. Физическата активност позволява и отделянето на серотонин, който осигурява добро настроение.
Настинка и грип
Митове за настинкa и грип
Ако страдате от настинка и грип, може хората около Вас да ви затрупат с всякакви съвети. От всички тези митове за настинки и грип - кой може да се разболее, как се разболява, какво трябва или не трябва да се избягва и т.н. - може да е трудно да се отсеят фактите от измислиците. Но нека да разгледаме някои често срещани митове за настинки и грип, за да се прецени кое е вярно и кое не!
Настинка и грип
Подгответе се за борба с настинката и грипа
През сезона на грипа и настинката, болките в гърлото, носните секрети, болките в синусните и тези асоциирани с тях, могат да подсказват за влошено общо състояние. За съжаление, повечето от нас настиват, тъй като настинката е едно от най-често срещаните заболявания, засягащи възрастните от 2-4 пъти годишно и децата от 5-10 пъти годишно. Симптомите на настинка и грип могат да превърнат работния или училищния Ви ден в кошмар. Тъй като няма лечение за настинка и грип, има лекарства за намаляване на техните симптоми.
Настинка и грип
Температура: как да понижите високата температура?
Температурата е висока, когато е над нормалните 37°C. Температурата e знак, че Вашето тяло се бори с болест и често пъти това е инфекция. Както бактериалните, така и вирусните инфекции могат да доведат до повишаване на температурата. Температурата може да създаде неприятно усещане, леко повишената температура не е повод за притеснение. Фактически, леко повишената температура може да бъде полезна за отстраняване на инфекцията. Добрата новина е, че в повечето случаи температурата изчезва за няколко дни и не се налага лечение.
Главоболие
Главоболие от тензионен тип: причини, симптоми, лечение и профилактика
Повечето главоболия попадат в категорията главоболие от тензионен тип. Дори статистиката показва, че 8 от 10 души изпитват главоболие от тензионен тип. Болката, причинена от главоболие от тензионен тип, може да повлияе на професионалния и социалния Ви живот по много начини. Главоболието от тензионен тип може да се появи на всяка възраст, въпреки че тийнейджерите и възрастните са по-склонни към този тип главоболие. Жените също са по-склонни към това състояние от мъжете. В тази статия представяме най-важните неща, които трябва да знаете за главоболието от тензионен тип: какви са причините за него, как се проявява, какво лечение се предлага и кои са основните средства за облекчаване на главоболие от тензионен тип.
Главоболие
Научете повече неща за главоболието
Почти всеки от нас е страдал в определен момент от главоболие. Все пак е възможно главоболието, което усещате, да не бъде еднакво с това, което усещат другите, защото има четири различни вида, всеки със своята проява и причина. Следователно, колкото по-бързо научите от какъв вид главоболие страдате, толкова по-бързо можете да го излекувате.
Главоболие
Повечето главоболия не започват в главата
Повечето от нас знаят какво представлява главоболието. Всъщност 8 от 10 души страдат от време на време от главоболие. Възможно е да вярвате, че отговорни за това са дългите часове, прекарани пред компютъра, фактът, че пропускате да се храните и че не спите достатъчно. Но всичко това не обяснява източника на болката, дали идва от главата или става нещо друго?
Главоболие
Преборете главоболието днес
И така, работите до малките часове на нощта, закъснявате за важна среща и докладът, който трябва да предадете, не е готов. Нищо чудно, че Ви боли глава. Забързаните дни, съчетани с липса на сън, могат да причинят високи нива на стрес. Това може да доведе до тензионно главоболие, което се отразява на качеството на Вашата работа и да изведе тялото от равновесие. За да нямате главоболие на работното място, следвайте следните съвети.
Главоболие
Мигрена: признаци, симптоми и облекчаване
Въпреки че мигрената е често срещана, тя се различава от всеки друг вид главоболие. Ако не сте я изпитвали лично, може да е трудно да разберете какво я прави толкова различна. Мигрената може да окаже значително влияние върху ежедневния начин на живот на страдащите от нея. Ето няколко полезни съвета как да прецените, че имате мигрена, плюс полезни съвети за начини за справяне, когато Ви порази.
Главоболие
Истината за главоболието и дехидратацията
Каква е връзката между главоболието и дехидратацията? Има много различни фактори, които могат да причинят главоболие. Тук ще обсъдим как дехидратацията може да бъде една от причините. Главоболието може да повлияе на всеки от нас по различен начин и се класифицира в различни видове. Счита се, че дехидратацията е допринасящ фактор за някои главоболия като главоболие от тензионен тип и мигрена.