Преминете към съдържанието

Бебета и деца

Изберете
Настинка и грип при деца
Болки в гърлото при децата: причини, симптоми и лечение
Леките, създаващи чувство на дразнене, до по-болезнените болки в гърлото могат да пречат на живота на детето. Разберете какво причинява болките в гърлото и как да ги облекчите.
Настинка и грип при деца
Кашлица при бебета и малки деца
Леките, създаващи чувство на дразнене, до по-болезнените болки в гърлото могат да пречат на живота на детето. Разберете какво причинява болките в гърлото и как да ги облекчите.
Главоболие при тинейджъри
Главоболие при тийнейджърите
С възхода на технологиите през последните години децата имат съвсем различно възпитание и детство от поколенията преди тях, а семейният живот днес е много различен от преди няколко десетилетия. Независимо дали пишат домашните си на компютъра, проверяват профилите си в социалните мрежи на телефона си или играят игри на таблета си, преносимите устройства забавляват децата ни с часове. Но знаете ли, че тази електронни устройства могат да им причинят главоболие? Взирането в екрани дълго време без почивка може да доведе до напрежение в очите, което може да причини главоболие. Напомняйте на Вашия тийнейджър да прави редовни почивки, за да си починат очите.
Поезни съвети при деца
7 често срещани заболявания през детството (и какво да правим с тях)
Чести детски болести: как да ги лекуваме и кога да се притесняваме Децата непрекъснато сякаш хващат нещо. Ако не е настинка или хрема, се оплакват от болка в корема, чешат се или държат ушите си от болка. Добрата новина е, че повечето от проблемите, с които ще се сблъскате, са просто ежедневна част от израстването. Ако имате малко дете, ето списък с някои често срещани детски състояния, с които може (въпреки че се надяваме, че няма да ви се наложи!) да се сблъскате.
Температура при деца
Каква е нормалната телесна температура на Вашето бебе?
Не е необичайно бебетата и малките деца да вдигнат температура. Това често е знак, че бебето се бори с инфекция, но като родител е естествено да бъдете загрижени. Поради тази причина е важно да знаете разликата между „нормална“ температура и висока температура или какво може да изисква консултиране с лекар.
Температура при деца
Как да имунизираме децата си за сезона на настинките и грипа
Имунизация срещу грип може да се направи както на възрастни, така и на деца. В тази статия ще разберете защо има нужда от имунизация срещу грип, кога е най-правилният момент да се направи и какво трябва да се направи в случай на температура след ваксинация.
Температура при деца
Да разберем температурата през детството
Проверете челото на своето дете: горещо и изпотено. Има висока температура. Изглежда започва да повишава температура. Но какво означава това? И как можете да направите така, че детето да се почувства по-добре?
Болки при деца
Какво трябва да знаем при болка в ушите на детето
Болката в ушите е често срещана при децата, особено при по-малките. Тя може да бъде болезнена за децата, а майките и татковците да се чувстват объркани за това как да помогнат. Болката в ушите често се предизвиква от обикновена настинка и най-често срещания тип се проявява, когато средното ухо се възпали.
Болки при деца
Да разберем болката на детето
Както всеки родител, не бихте желали да видите своето дете да страда. За съжаление, болката през живота е неизбежна. В определен момент, Вашето дете ще усети болка – поради злополука, заболяване или по време на растежа. Но защо усеща детето болка? Каква е нейната цел? Ние сме тук,за да се опитаме да Ви обясним и да разберете болката на своето дете.
Болки при деца
Как да се грижим за зъбките на бебето?
И така, току-що сте преминали през предизвикателствата покрай никненето на зъбче (или сте на път да го направите) и вече бебето Ви има чисто ново зъбче, за което трябва да се полагат грижи. Може да си мислите, че бебето Ви е твърде малко за каквато и да било рутинна стоматологична грижа, но това изобщо не е вярно! От момента, в който първият лъскав зъб покаже връхчето си, денталното здраве става важно. До поникване на постоянните зъби, детето ще трябва да разчита на млечните, така че е много важно да започнете да се грижите за тях възможно най-рано, като започнете с посещение при зъболекар.
Болки при деца
Изкълчване и навяхване при Вашето дете.
Отоците и синините, порязванията и драскотините – всички са нормални през детството. Повечето пъти, Вашето дете ще бъде добре само с поставяне на пластир и няколо прегръдки. От друга страна, изкълчена китка или мускулно разтягане могат да изискват повече внимание.
Температура при деца
Съвети в помощ на родителите за високата температура при децата
Какво точно представлява треската (висока температура)? По принцип високата температура е естествената реакция на организма към инфекция. От гледна точка на медицината за треска (висока температура) обикновено се възприема всяка телесна температура, по-висока от 37 градуса по Целзий. Температурата обаче, може да варира в зависимост от това къде измерваме температурата на детето и с какъв тип термометър, тъй като различните модели имат различна степен на точност.