Какво е остеоартрит?

Остеоартритът е състояние, което се причинява от възпаление в меките тъкани между ставите и се описва от някои хора като „пареща болка“. Засяга цялата става, включително костите, хрущялите, лигаментите и мускулите.

Попадате ли в рисковата група?

Ако сте жена на възраст над 45 години или сте с минали ставни травми е по-вероятно да изпитате възпалителна болка в коленете, бедрата или ръцете, причинена от остеоартрит. Можете също да бъдете изложени на по-голям риск поради наднормено тегло или ако сте имали работа, включваща повтарящи се движения като клякане, коленичене или катерене.

Как се лекува остеоартрит?

Ако страдате от остеоартритна болка или „пареща болка“, която смятате, че може да бъде причинена от възпаление и остеоартрит – консултирайте се с личния си лекар за официална диагноза. Тези симптоми могат да затруднят извършването на иначе прости дейности, като например изкачване на стълби, ходене на дълги разстояния, тичане след внуците или седене със свити колене за дълъг период от време.

Няма лек за остеоартрит, но ранното и продължително лечение може да помогне за намаляване на симптомите и поддържане на способността Ви да използвате засегнатите стави.

Нурофен се предлага без рецепта и е противовъзпалителен лекарствен продукт, който може да помогне за намаляване на възпалението и за облекчаване на обострена болка при остеоартрит до 8 часа.

Свържете фактите

  • Четири лесни начина да запомните кои болкоуспокоителни биха могли да Ви бъдат от полза за облекчаване на болката при остеоартрит:
  • Остеоартритът се причинява от възпаление на ставите.
  • Възпалението може да бъде намалено чрез противовъзпалително лекарство, като ибупрофен.
  • Ибупрофенът е противовъзпалителната съставка в Нурофен.

Ефективно противовъзпалително средство, като Нурофен, може да Ви помогне за облекчаване на обострена болка при остеоартрит.