ОТКЪДЕ ИДВА МИТЪТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НУРОФЕН С ХРАНИ?

През 1970 година, Нурофен е лекарство, което се отпуска само по лекарско предписание. Лекарите са го използвали в големи количества за намаляване на болката и възпалението при лица c хронични болести. Някои пациенти, които са употребявали големи количества Нурофен, всекидневно, години наред, започнали да се оплакват от стомашни проблеми, включително язва.

Днес предписваните количествата Нурофен са много по-малки, отколкото през 1970 година.

Другата разлика e, че сега Нурофен се приема само за кратък период, затова фармацевтът Ви препоръчва да посетите лекар, ако болката продължава повече от три дни. Когато се приема за кратко време е по-малко вероятно, Нурофен да причини стомашни проблеми. Има доказателства, според които е по-вероятно стомашните проблеми да се проявят, когато Нурофен се приема в големи дози (над 1200 mg/ден) и за по-дълъг период (повече от 3 последователни дни).

Следовтаелно в миналото, когато Нурофен се е използвал в големи количества, за дълъг период от време, вероятностите за поява на стомашни проблеми са били по-големи. Лекарите са смятали, че приемът на лекарствата с храни може да намали рисковете. Днес знаем, че ако спазвате инструкциитe от листовката и приемате ибупрофен в нормални количества, за максимум три дни, лекарството се понася еднакво добре, както и парацетамола . C други думи, не е необходимо да приемете ибупрофен с храни.

ТРИ ПРИЧИНИ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НУРОФЕН С ВОДА

Има друг аспект, който трябва да знаете във връзка с приема на Нурофен с храни. Приемът на Нурофен с храни забавя неговото действие, което може да е проблем, тъй като лекарството може да не облекчи болката, толкова бързо, колкото Вие желаете – никой не желае да усеща болка за дълго време. Може да има проблем, ако сметнете, че Нурофен не действа и вземете допълнителни лекарства, от които не се нуждаете.

Следователно, храните могат да забавят действието, но има лесен начин това да се избегне. Приемайки Нурофен на празен стомах, c чаша вода ще изпитате някои от следните ефекти:

  • Нурофен ще подейства по-бързо.
  • Болката ще се облекчи по-бързо.
  • Ще избегнете прием на повече лекарства отколкото е необходимо.